Αρωματικά μπισκότα λεμονιού

Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ σας

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 1/2 κ. γλ. φρέσκο χυμό λεμόνι
  • 3/4 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο μαλακό
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα σε φέτες

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.

Χτυπήστε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

  • Προσθέστε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.
  • Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι.
  • Με την βοήθεια ενός κουταλιού δημιουργήστε τα μπισκότα ακουμπώντας τα πάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Πασπαλίστε με ζάχαρη ή αμύγδαλα.

Ψήστε για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα.

ΣΧΟΛΙΑ