Κιμαδόπιτα με πράσο

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
  • 1 κιλό φύλλο κρούστας για πίτα
  • 1 πλάκα βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 2
Προσθέστε τον κιμά και σιγομαγειρέψτε, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
Βήμα 3
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
Βήμα 6
Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Βήμα 7
Αλείψτε με το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
Βήμα 8
Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλετε το φύλλο της πίτας να μοιάζει με σπιτικό.
Βήμα 9
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ