Veggie σάντουιτς σίκαλης με μανιτάρια και λάχανο τουρσί

Αλείφουμε και τις δύο πλευρές του σάντουιτς με το λάδι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά για 1 άτομο

  • 150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε χοντρές φέτες
  • 1 κουτ. σούπας ηλιέλαιο + λίγο επιπλέον
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα light
  • 1 κουτ. σούπας κέτσαπ με λιγότερη ζάχαρη και αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού σάλτσα horseradish
  • ½ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο + επιπλέον αγγουράκι για το σερβίρισμα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό μέρος, πολύ ψιλοκομμένο
  • λίγες σταγόνες καυτερή σος της αρεσκείας μας
  • 1 καλή πρέζα μπαχάρι, σκόνη
  • 2 φέτες ψωμί σίκαλης
  • 1 φέτα τυρί έμενταλ
  • 2 κουτ. σούπας κόκκινο λάχανο τουρσί

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε ένα λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε για 10΄. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα ανακατεύουμε με το σκόρδο. Περιχύνουμε με το λάδι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.

Επιστρέφουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10΄ μέχρι τα μανιτάρια να σκουρύνουν και να μαλακώσουν. Αφήνουμε εκτός φούρνου να κρυώσουν.

Αναμειγνύουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, τη σάλτσα horseradish, το ψιλοκομμένο αγγουράκι, το κρεμμύδι, την καυτερή σος και το μπαχάρι, αλατίζοντας ελαφρά.

Αλείφουμε τη μια πλευρά της κάθε φέτας ψωμιού με το μείγμα της σος. Στη μία φέτα βάζουμε τα μανιτάρια, το τυρί και το λάχανο τουρσί. Κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού σε σάντουιτς.

Αλείφουμε και τις δύο πλευρές του σάντουιτς με το λάδι και το ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά για 2΄-3΄ από τη μία πλευρά, πιέζοντας προς τα κάτω με μια σπάτουλα για να χρυσίσει. Το ψήνουμε με τον ίδιο τρόπο και από την άλλη πλευρά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.

Κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε σε πιάτο με επιπλέον αγγουράκι τουρσί.

ΣΧΟΛΙΑ