Tέλεια πατατοσαλάτα με 4 υλικά

Χρόνος προετοιμασίας και μαγειρέματος 30 λεπτά

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 κιλό μικρές ανοιξιάτικες πατάτες
  • 2 κουτ. σούπας αλάτι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ¼ φλιτζανιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Αν είναι μικρές πατάτες αφήστε τις ολόκληρες.

Αν είναι μεγαλύτερες κόψτε τις σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.

  • Βάλτε τις σε μια κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει για 5 εκ.
  • Προσθέστε το αλάτι και αφήστε τις να πάρουν μια βράση σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία και αφήστε τις να σιγοβράσουν με μισάνοιχτο το καπάκι της κατσαρόλας για 12-15 λεπτά μέχρι να τις τρυπάτε εύκολα με το πιρούνι αλλά όχι να λιώνουν.

Όσο βράζουν οι πατάτες λιώστε το σκόρδο με την πρέσα. Προσθέστε το ελαιόλαδο και τον άνηθο και αναμείξτε καλά.

Σουρώστε τις πατάτες, περιχύστε τις με το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε ελαφρά για να μην τις λιώσετε και δοκιμάστε αν θέλουν λίγο αλάτι ακόμα. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 4 μέρες.

ΣΧΟΛΙΑ