
Υλικά
Για τη φρέσκια σάλτσα ντομάτας:
- 2,5 κιλά μέτριες ντομάτες ώριμες, τριμμένες στον τρίφτη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 40ml ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το μουσακά:
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
- 600-750γρ. κασέρι Ξάνθης
- 20ml ελαιόλαδο
- 8-10 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε φέτες 1εκ., αλατισμένες, ξαλμυρισμένες
- 100ml ελαιόλαδο
- δυόσμο φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για το μουσακά: Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά (το τηγάνι να καίει πάρα πολύ) για 1 λεπτό από την κάθε μεριά. Δεν θα ψηθούν εντελώς. Δεν πειράζει, γιατί θα ψηθούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε.
Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες με τα 200ml ελαιόλαδο λίγες λίγες κάθε φορά σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν και να μαλακώσουν. Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει το λάδι.
Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού με σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με λίγο κασέρι και βάζουμε από πάνω μια στρώση από μελιτζάνες και κοτόπουλο. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές με σάλτσα, κασέρι, μελιτζάνα και κοτόπουλο. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και το κασέρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.