
Υλικά
Για το παγωτό
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 75γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 150γρ. μέλι
Για τα αλμυρά καρύδια
- 200γρ. καρυδόψιχα
- ½ ασπράδι αβγού
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι (2γρ.)
Διαδικασία
Προσθέτετε το σιρόπι που φτιάξατε στο γιαούρτι και ανακατεύετε μέχρι το μίγμα να ομογενοποιηθεί.
Το βάζετε στο ψυγείο για δύο με τρεις ώρες για να κρυώσει καλά. Αφού το μίγμα κρυώσει, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει. Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη. Αν δεν έχετε παγωτομηχανή το μεταφέρετε κατευθείαν στην κατάψυξη, ανακατεύοντας ανά μία ώρα μια – δυο φορές για να μην σχηματιστούν κρύσταλλοι.
Φτιάχνετε τα αλμυρά καρύδια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C. Σε ένα σκεύος, χτυπάτε το ασπράδι με το πιρούνι χωρίς να το αφήσετε να φουσκώσει πολύ. Ρίχνετε μέσα την καρυδόψιχα και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το αλάτι, απλώνετε την καρυδόψιχα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και την ψήνετε στο φούρνο μέχρι να στεγνώσει το ασπράδι. Αφού βγάλετε τη γαρνιτούρα του γλυκού σας από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και τη συντηρείτε σε τάπερ εκτός ψυγείου. Πασπαλίζετε το frozen yogurt με τα αλμυρά καρύδια και σερβίρετε.