
Υλικά
Για τους χταποδοκεφτέδες
- 200 γρ. κρεμμύδι κόκκινο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 500 γρ. κιμά από χταπόδι
- 250 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, τριμμένο
- 3 αυγά
- 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
- 7 γρ. θρούμπι ξερό
- αλάτι, πιπέρι
- αλεύρι για το αλεύρωμα
- ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για την κρέμα κοπανιστής
- 300 γρ. κοπανιστή Καλύμνου ή Κυκλάδων
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- χυμό και ξύσμα από ½ λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χταποδοκεφτέδες: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα τοποθετούμε σε μια μπασίνα. Μέσα προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει
ένα ομοιογενές μείγμα.
Κόβουμε κεφτέδες με το κουτάλι, τους περνάμε από αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι και από τις δύο πλευρές για περίπου 5΄, ώσπου να ροδίσουν και να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Τους αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς με την κρέμα κοπανιστής.
Κρέμα κοπανιστής: Σπάμε την κοπανιστή σε ένα μπολ με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει αλοιφή. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Δοκιμάζουμε και βελτιώνουμε με αλατοπίπερο ή επιπλέον χυμό και ξύσμα λεμονιού.