
Υλικά
- 12 αγκινάρες, φρέσκες, καθαρισμένες*
- 1 κιλό πατατούλες baby ή μεγαλύτερες, κομμένες κυδωνάτες
- 2 φινόκιο καθαρισμένα, σε φέτες
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, χοντροκομμένα
- χυμό από 2 λεμόνια
- 150 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 2 κιλά κατσικάκι από σπάλα και χέρι, σε μεγάλες μερίδες
- 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
- 250 ml λευκό ξηρό κρασί
- 500 ml ζωμό λαχανικών, φρέσκο ή ψυγείου
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τις αγκινάρες, τις πατάτες, το φινόκιο και τα κρεμμυδάκια. Αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με τον μισό χυμό λεμονιού και το μισό ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί.
Βάζουμε στο ίδιο μπολ τις μερίδες του κρέατος, αλατοπιπερώνουμε καλά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
Απλώνουμε το κρέας επάνω από τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με τον μάραθο και ρίχνουμε στο ταψί τον ζωμό λαχανικών και το κρασί στο πλάι, όχι πάνω στο κρέας ή στις πατάτες.
Καλύπτουμε με λαδόκολλες και σφραγίζουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το κατσικάκι για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν καλά το κρέας και οι πατάτες. Προς το τέλος του ψησίματος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τις λαδόκολλες για να πάρουν χρώμα το κρέας και οι πατάτες.