
Υλικά
- 4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο με την πετσούλα τους
- 12 πλατιές λωρίδες μπέικον
- 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
- 1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για το λαδολέμονο
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Για τα καρότα
- 6 μεγάλα καρότα
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας κύμινο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
- αλάτι
Διαδικασία
Όσο ψήνονται τα φιλέτα ετοιμάζετε τα καρότα. Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βάζετε σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το ελαιόλαδο. Τα σοτάρετε καλά, τα πασπαλίζετε με το κύμινο, αλατίζετε απαλά και σβήνετε με το χυμό πορτοκαλιού. Δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε μέχρι να ρουφήξουν όλο το χυμό. Διατηρείτε τα καρότα ζεστά μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Για το λαδολέμονο: Ρίχνετε μέσα στο multi το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Όταν ψηθούν τα φιλέτα, τα βγάζετε από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι τα κόβετε σε φετούλες. Σερβίρετε σε πιατέλα, τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο και συνοδεύετε με τα καρότα.