
Υλικά
- 1 κιλό φασόλια χάντρες
- 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 500γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.