Φασόλια χάντρες στο φούρνο

Ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1 κιλό φασόλια χάντρες
  • 120ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 500γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το σέλινο και τα καρότα για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τα φασόλια και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1 λίτρο νερό, να καλυφθούν τα υλικά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το φαγητό σε γάστρα ή ταψί, περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον μαϊντανό και ψήνετε στο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

ΣΧΟΛΙΑ