Τρουφάκια-τροφή για τον εγκέφαλο

Για να τα καταναλώσουμε, τα αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός ψυγείου

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1/2 φλιτζ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας αποφλοιωμένους σπόρους κάνναβης
  • 2 κουτ. σούπας σπόρους τσία
  • 1/8 κουτ. γλυκού ανθό αλατιού
  • 20 χουρμάδες αποξηραμένους
  • 3/4 φλιτζ. βούτυρο από κάσιους
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 φλιτζ σοκολάτα υγείας σε κομμάτια
  • 1/2 φλιτζ. ακατέργαστα κομμάτια κακάο

Εκτέλεση
Βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων τη βρώμη, την καρύδα, τους σπόρους κάνναβης, τους σπόρους τσία και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν καλά. Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το βούτυρο από κάσιους και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει εύπλαστο.

Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και το κακάο και χτυπάμε για άλλες 15-20 φορές μέχρι να ομοιογενοποιηθούν και αυτά τα υλικά με το μείγμα.

Πλάθουμε το μείγμα και δίνουμε σε κάθε τρούφα σφαιρικό σχήμα. Η ποσότητα για κάθε τρουφάκι αντιστοιχεί σε μια κουταλιά σούπας από το μείγμα.

Σε ένα ταψί απλώνουμε φύλλα λαδόκολλας. Τοποθετούμε πάνω τους τα τρουφάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν καλά. Θα χρειαστούμε περίπου μία ώρα γι’ αυτό το βήμα.

Μεταφέρουμε τα τρουφάκια σε ένα μπολ και τα φυλάμε στο ψυγείο.

Για να τα καταναλώσουμε, τα αφήνουμε λίγα λεπτά εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.

ΣΧΟΛΙΑ