Τραχανοκεφτέδες

Για να σερβίρετε, ζεσταίνετε το πασκιτάν και το μοιράζετε σε πιάτα σούπας

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 350γρ. τραχανά ξινό από την Κρήτη
  • 500γρ. ζωμό κοτόπουλου
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι φρέσκο, τα φυλλαράκια
  • 2 αβγά
  • 100γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100γρ. κασέρι Ξάνθης τριμμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 300γρ. πασκιτάν ή κεφίρ
  • 100γρ. βούτυρο, προαιρετικά
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο αποξηραμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζετε τον τραχανά με το ζωμό κότας μέχρι να μαγειρευτεί, για 25 λεπτά περίπου. Ο τραχανάς πρέπει να είναι πολύ πηγμένος. Τον αφήνετε να κρυώσει για 1 μέρα.

Την επομένη ανακατεύετε τον τραχανά με τα αβγά, το θυμάρι, το γιαούρτι, το τυρί και το κρεμμυδάκι. Αφήνετε το μίγμα να καθίσει για 1 ώρα.

Πλάθετε τους κεφτέδες (40γρ. ο καθένας περίπου), τους αλευρώνετε και τους τηγανίζετε σε ένα τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο. Για να σερβίρετε, ζεσταίνετε το πασκιτάν και το μοιράζετε σε πιάτα σούπας.

Τοποθετείτε στα πιάτα τους κεφτέδες και περιχύνετε με το βούτυρο, το οποίο έχετε ζεστάνει μέχρι να αφρίσει.

ΣΧΟΛΙΑ