Τάρτα λεμονιού με φιστίκια Αιγίνης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης για γλυκιά τάρτα

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. φιστίκια Αιγίνης + 3 κ.σ. επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • 185 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 185 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1/2 κ.γ. καρδάμωμο (κακουλέ) σε σκόνη
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. κρέμα λεμονιού*
  • 3 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Για το γλάσο:

  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Σε μια αλευρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. απλώνουμε τη ζύμη μας ώστε να καλυφθούν καλά η βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα.

Γέμιση: Σε ένα μούλτι χτυπάμε με διακεκομμένη λειτουργία, όχι συνεχόμενη, τα φιστίκια Αιγίνης μέχρι να γίνουν χοντροκομμένα. Στον κάδο ενός μίξερ βάζουμε όλα μας τα υλικά για τη γέμιση εκτός από την κρέμα λεμονιού. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα αυγοδάρτη σε μεσαία ταχύτητα για 5΄-6΄ μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Απλώνουμε την κρέμα λεμονιού στη βάση της τάρτας και καλύπτουμε από πάνω με το μείγμα της γέμισης.

Ψήνουμε την τάρτα για 35΄-40΄ μέχρι να γίνει ροδοκόκκινη. Για να είμαστε σίγουροι ότι η τάρτα είναι ψημένη, βυθίζουμε ένα μαχαιράκι στη μέση της τάρτας. Αν βγει στεγνό, η τάρτα είναι έτοιμη. Αφήνουμε εκτός φούρνου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Γλάσο: Σε ένα μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Περιχύνουμε την τάρτα με το γλάσο και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα φιστίκια Αιγίνης.

ΣΧΟΛΙΑ