Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 800 γρ. φύλλο σφολιάτας
  • 160 γρ. ζαμπόν καπνιστό
  • 160 γρ. τυρί τσένταρ ή ρεγκάτο τριμμένο
  • 60 γρ. φέτα
  • 1 αβγό
  • 3 κ. σ. μαγιονέζα
  • Σουσάμι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα τυριά και το ζαμπόν, τη μαγιονέζα και λίγο πιπέρι.
Βήμα 2
Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Αλευρώστε έναν πάγκο εργασίας και απλώστε το φύλλο σφολιάτας.
Βήμα 4
Πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και ανοίξτε το φύλλο με έναν πλάστη.
Βήμα 5
Χωρίστε σε 10 ισομεγέθη, τετράγωνα κομμάτια και με ένα κουτάλι τοποθετήστε λίγη από τη γέμιση.
Βήμα 6
Κλείστε το φύλλο πατώντας τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετήστε τις ατομικές ζαμπονοτυρόπιτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 7
Ανακατέψτε τον κρόκο του αβγού με λίγο νερό και περάστε από πάνω τις πίτες.
Βήμα 8
Προσθέστε το σουσάμι (προαιρετικά) και ψήστε στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ