
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 5 κουτ. της σούπας βούτυρο
- 1/2 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1/2 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 2/3 του φλιτζανιού φυστικοβούτυρο ανάλατο
- 2 βανίλιες
- 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αβγό
- 1/4 του φλιτζανιού καρύδια
Εκτέλεση
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύεις το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο δοχείο, ανακατεύεις με μίξερ το φυστικοβούτυρο, το βούτυρο και τη βανίλια.
- Στο ίδιο μπολ προσθέτεις τη λευκή και μαύρη ζάχαρη, το μισό μείγμα αλευριού και το αβγό. Ανακατεύεις πολύ καλά και χτυπάς με μία σπάτουλα.
- Όσο ανακατεύεις, προσθέτεις το υπόλοιπο αλεύρι και τα καρύδια, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μείγμα.
- Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνεις μπάλες από τη ζύμη στο μέγεθος ενός κουταλιού της σούπας.
- Ψήνετε για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν.