
Υλικά
- 250γρ. σπαγγέτι από φαγόπυρο
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 100ml κρασί λευκό
- 350γρ. σπανάκι φρέσκο, χοντροκομμένο
- 200γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
- 100ml φρέσκο γάλα 2% λιπαρά
- 80γρ. φουντούκια καβουρδισμένα, τριμμένα σε σκόνη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Προσθέτετε το σκόρδο, το σοτάρετε για μισό λεπτό, σβήνετε με το κρασί και μαγειρεύετε για 1 λεπτό, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε το σπανάκι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθεί και να πέσει ο όγκος του.
Προσθέτετε το ανθότυρο, τη μουστάρδα και το γάλα. Ανακατεύετε έντονα με μια ξύλινη κουτάλα, ρίχνετε αλάτι και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τα στραγγισμένα σπαγγέτι και το νερό τους που κρατήσατε και ανακινείτε έντονα την κατσαρόλα (ή ανακατεύετε με προσοχή με μια σπάτουλα). Σερβίρετε αμέσως και πασπαλίζετε με τα τριμμένα φουντούκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.