Σούπα με λευκά φασόλια & λαζάνια

Γαρνίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο + 2 κουτ. γλυκού επιπλέον
  • 2 καρότα, ψιλοκομμένα
  • 2 μίσχους σέλερι, ψιλοκομμένους
  • 1 μεγάλο πράσο (μόνο το λευκό και το ανοιχτό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 400 γρ. ντοματάκια ολόκληρα κονκσασέ
  • 400 γρ. λευκά φασόλια, βρασμένα
  • 600 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 80 γρ. ορθογώνια πλατιά λαζάνια, σπασμένα σε μικρά κομμάτια
  • 80 γρ. λαχανίδες (κέιλ), χωρίς το σκληρό μίσχο, χοντροκομμένες
  • 20 γρ. φλοίδες παρμεζάνας (ή φυτικό τυρί)

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη, βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το καρότο, το σέλερι, το πράσο, αλάτι και σοτάρουμε για 6΄-8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Κατόπιν ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄, μετά τον ντοματοπελτέ σοτάροντας για 2΄-3΄.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια κονκασέ σε ένα μπολ και τα σπάμε με τα χέρια μας. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα φασόλια, τον ζωμό και τα δαφνόφυλλα. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τις λαχανίδες και σιγοβράζουμε για 6΄-8΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και τα δύο. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και αλατίζουμε.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ και γαρνίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

ΣΧΟΛΙΑ