Σουβλάκια με χαλούμι, μαϊντανό και λεμονάτη salsa ελιάς

Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 350γρ. χαλούμι (2 κομμάτια)
  • 32 καλαμάκια για σουβλάκια
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Για τη salsa

  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 15 ελιές μαύρες, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλή, ξαλμυρισμένη, ψιλοκομμένη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 κουτ. γλυκού ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 μικρό κρεμμύδι κόκκινο, σε κυβάκια

Διαδικασία

Ετοιμάζετε τη λεμονάτη salsa ελιάς: Ρίχνετε όλα τα υλικά της σ’ ένα μικρό μπολ και ανακατεύετε καλά.

Κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε οκτώ φέτες του ίδιου μεγέθους. Χωρίζετε κάθε φέτα στα τέσσερα για να φτιάξετε τριάντα δύο κομμάτια.

Ζεσταίνετε μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Ροδίζετε τα κομμάτια του τυριού σε δύο ή τρεις δόσεις και από τις δύο πλευρές και τα αφήνετε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Κάθε φορά που ροδίζετε τα κομμάτια τυριού, θα προσθέτετε λίγο λάδι.

Περνάτε τα κομμάτια του τυριού σε καλαμάκια όσο ακόμα είναι ζεστά, ώστε κάθε σουβλάκι να μοιάζει με γλειφιτζούρι.

Σερβίρετε τα σουβλάκια ζεστά συνοδεύοντας με τη λεμονάτη salsa ελιάς.

ΣΧΟΛΙΑ