
Υλικά
- ½ κιλό φακές χοντρές
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κουτ. σούπας γαρίφαλα
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο
- 10 ραπανάκια ψιλοκομμένα
- 1 ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο
- 3 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένο
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
- 250γρ. ζυμαρικά φιογκάκια, βρασμένα σε αλατισμένο νερό
Για το dressing
- 3 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία
Παίρνετε το κρεμμύδι και του καρφώνετε επάνω όλα τα γαρίφαλα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε δύο λίτρα νερό, ρίχνετε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, το κύμινο, λίγο αλάτι και τις φακές και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, χωρίς όμως να λιώσουν.
Τις σουρώνετε, πετάτε το κρεμμύδι και τις αφήνετε να κρυώσουν. Τις ρίχνετε σε μεγάλη σαλατιέρα με τα βρασμένα φιογκάκια και ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τα ψιλοκομμένα ραπανάκια, το φινόκιο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Τα ανακατεύετε και τα ρίχνετε μέσα στο μπολ με τις φακές και τα φιογκάκια. Ανακατεύετε καλά.
Στο μπλέντερ χτυπάτε το ξίδι, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Περιχύνετε με το μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και σερβίρετε.