
Υλικά
- 10 γρ. αποξηραμένα άγρια μανιτάρια
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
- λίγο ε.π. ελαιόλαδο
- 250 γρ. μανιτάρια λευκά, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. γλυκού φυλλαράκια θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας ιαπωνική πάστα μίσο
- 400 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
- 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3/4 κουτ. γλυκού φασκόμηλο αποξηραμένο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού, μαλακά
- 320 γρ. σφολιάτα
- σουσάμι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα άγρια μανιτάρια σε ένα μπολ με 150 ml καυτό νερό.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι μαζί με 1 πρέζα αλάτι, για 10 ́-15 ́ ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τα μανιτάρια κρατώντας το νερό τους. Τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το νερό τους, τα λευκά μανιτάρια και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 ́ ή μέχρι τα μανιτάρια να μαλακώσουν και αρχίσουν να στεγνώνουν. Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με την πάστα μίσο.
Πολτοποιούμε τα φασόλια στο μπλέντερ σε πάστα. Τη ρίχνουμε στο μπολ με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το φασκόμηλο, το μοσχοκάρυδο και τα ψίχουλα ψωμιού, αλατοπιπερώνουμε (αρκετό πιπέρι) και ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στον αέρα. Κόβουμε τη σφολιάτα στη μέση κατά μήκος. Απλώνουμε τη μισή γέμιση που ετοιμάσαμε στο κέντρο και κατά μήκος του ενός φύλλου, πιέζοντάς τη να μοιάζει με λουκάνικο. Ρολάρουμε και κλείνουμε σε κύλινδρο, τσιμπώντας τις άκρες της ζύμης να κλείσουν και να σφραγίσουν τη γέμιση.
Τοποθετούμε το ρολό με τη ραφή προς τα κάτω. Κόβουμε σε 4 ρολάκια ίδιου μεγέθους. Ετοιμάζουμε άλλο ένα λουκάνικο με τον ίδιο τρόπο.
Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λίγο επιπλέον λάδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλους σπόρους της επιλογής μας. Ψήνουμε τα ρολίνια σε ρηχά ταψάκια στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί για 25 ́ ή μέχρι να ροδίσουν.