
Υλικά
- 1 χταπόδι
- 4 κρεμμύδια
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 3-4 φλιτζ. κρασί κόκκινο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 2 κουτ. σούπας μέλι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1-2 καυτερές πιπερίτσες
- 1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
ΔιαδικασίαΒράζετε το χταπόδι και το κόβετε σε μικρά κομματάκια.
Κόβετε τα κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια (όπως στη χωριάτικη σαλάτα).
- Ρίχνετε σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος το λάδι και τα κρεμμύδια και τα αφήνετε να μαραθούν.
- Προσθέτετε το χταπόδι και ανακατεύετε για 1 λεπτό.
- Ρίχνετε το κρασί, τον πελτέ, το μέλι, τη δάφνη και τις πιπερίτσες και τα αφήνετε να μαγειρευτούν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βράζετε το μακαρονάκι 1 λεπτό λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία.
Το ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και το αφήνετε να πάρει μία βράση για 1 λεπτό.