Πανεύκολες, υγιεινές, πατάτες κυδωνάτες

Τραγανές και απολαυστικές

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • Ανθό αλατιού
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μισό κιλό πατάτες για φούρνο
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε καλά τις πατάτες και κόβουμε σε μακριές, ομοιόμορφες λωρίδες.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα.
  • Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση και αλατίζουμε.
  • Προσθέτουμε στο νερό τις πατάτες και βράζουμε για 8 λεπτά.
  • Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 2 λεπτά.

Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανακατεύουμε ελαφρά και απλώνουμε στο ταψί σε μια στρώση.

Ψήνουμε στον φούρνο για μισή ώρα, να πάρουν ωραίο χρώμα και να τραγανίσουν.

ΣΧΟΛΙΑ