
Υλικά
- 1 κιλό ψαχνό αρνίσιο κιμά
- ¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζ. κρασί λευκό
- 1 καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
- 1 φλιτζ. αρακά
- 1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη πατάτας
- 2 συσκευασίες Πουρέ Πατάτας
- 1200 ml γάλα φρέσκο ή εβαπορέ
- 600 ml νερό
- 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Για την επικάλυψη της πατάτας: Ετοιμάζουμε τον Πουρέ Πατάτας με το νερό και το γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του. Προσθέτουμε σχεδόν όλο το τριμμένο τυρί, ανάλογο αλατοπίπερο και το λιωμένο βούτυρο. Τέλος, ενσωματώνουμε τα αυγά ανακατεύοντας ζωηρά τον πουρέ.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC. Στρώνουμε τον κιμά σε πυρίμαχο ταψί και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τον έτοιμο πουρέ πατάτας. Αν θέλουμε, μεταφέρουμε τον πουρέ σε κορνέ και καλύπτουμε την επιφάνεια της πίτας με ροζέτες, για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο για 30 λεπτά περίπου, ώσπου να ροδίσει λίγο η επιφάνειά της. Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.