Μύδια με κουκουνάρια, σταφίδες και ρύζι

Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο άνηθο

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 500 γρ. ψίχα μυδιού
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
  • άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
  • βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά

Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.

ΣΧΟΛΙΑ