
Υλικά
- 4 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 3 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
- 1 σφηνάκι ούζο
- 500 γρ. ψίχα μυδιού
- 2 κ.σ. κουκουνάρι, καβουρδισμένο
- 2 κ.σ. μαύρη σταφίδα
- άνηθο ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
- βρασμένο ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και μόλις κάψει σοτάρουμε ελάχιστα μέχρι να βγάλει το άρωμά του, χωρίς να πάρει χρώμα ή να καεί.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ούζο, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 7΄-8΄ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Προσθέτουμε τα μύδια, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και βράζουμε για 4΄. Σερβίρουμε με λευκό ρύζι μπασμάτι και φρεσκοκομμένο άνηθο.