Μυρμιζέλι με ψητή μελιτζάνα & καπνιστή ρέγκα

Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θρούμπι

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1 κρίθινη κουλούρα
  • 1 ντομάτα
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα
  • 90 ml έ.π. έλαιόλαδο
  • 70 γρ. κοπανιστή Καλύμνου ή Μυκόνου
  • 100 γρ. καπνιστή ρέγκα φιλέτο
  • λίγο θρούμπι
  • αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Παίρνουμε τη μελιτζάνα και την ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ.

Την καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο από το ελαιόλαδο και λίγο θρούμπι.

Βρέχουμε την κουλούρα και τη στραγγίζουμε καλά. Τη σπάμε και την τοποθετούμε στο πιάτο.

Τρίβουμε την ντομάτα και προσθέτουμε μέσα το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε πάνω από την κουλούρα.

Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και μετά την κοπανιστή.

Τέλος, πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, θρούμπι και γαρνίρουμε με τη ρέγκα σε κομματάκια

ΣΧΟΛΙΑ