
Υλικά γ ια 1 2 κομμάτια
- 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 500 γρ. μοσχάρι
- 500 ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
- 500 γρ. αρνί ψημένο
- 1 κρεμμύδι, σε φέτες
- 1 πράσο, σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 50 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού σάμψυχο (μαντζουράνα)
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
- 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 250 γρ. κεφαλοτύρι Κεφαλονιάς
- 2 φύλλα σφολιάτας
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοκομμένο
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το μοσχάρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και σιγοβράζουμε για 90΄. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το ξεψαχνίζουμε μαζί με το αρνί.
Κρατάμε το ζουμί που έβρασε. Σε μια καθαρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και το κρέας για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, το ζουμί από το μοσχάρι και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρου με από τη φωτιά και μόλις κρυώσει προσθέτουμε τον μαϊντανό και το κεφαλοτύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στον αέρα. Λαδώνουμε καλά ένα μέτριο ταψί.
Ανοίγουμε με έναν πλάστη ένα φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τη βάση και τα πλαϊνά του ταψιού. Απλώνουμε τη γέμιση και ισιώνουμε την επιφάνεια. Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο και τσιμπάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τη σφολιάτα ώστε να εξατμίζονται τα υγρά. Ψήνουμε την πίτα στη χαμηλή θέση του φούρνου για περίπου 50΄.