Κούκις με ταχίνι, σοκολάτα και πρέτσελ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 225 γρ. βούτυρο ανάλατο
  • 50 γρ. ταχίνι
  • 225 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 3 κουτ. σούπας ελαφρώς καβουρδισμένους
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική, σκόνη
  • 2 πρέζες κανέλα, σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 85 γρ. πρέτσελ, χοντροσπασμένα

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με το ταχίνι ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αφήνουμε εκτός φωτιάς.

Κρατάμε 25 γρ. από την κουβερτούρα στην άκρη και κόβουμε τα 200 γρ. σε μικρά κομμάτια.Ανακατεύουμε το αλεύρι με τις 2 κουτ. σούπας σουσάμι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.Ρίχνουμε όλη τη ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ενσωματώνουμε τα αυγά, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.

Ρίχνουμε μέσα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι ίσα να αναμιχθούν τα υλικά. Σκορπίζουμε μέσα τα 3/4 από την κουβερτούρα και από τα πρέτσελ και ανακατεύουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 ́-45 ́ ή μέχρι να σφίξει να μπο-ρεί να βγει με το σκουπ του παγωτού σε μπάλες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα και στρώνουμε δύο ρηχά ταψιά ή λα-μαρίνες με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα μέτριου μεγέθους σκουπ παγωτού βγάζουμε μπάλες ζύμης και τις ακουμπάμε στα δύο ταψιά, αφήνοντας 10 εκ. απόσταση μεταξύ τους γιατί η ζύμη θα πέσει και θα απλώσει. Από πάνω πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα, τα υπόλοιπα πρέτσελ και λίγο επιπλέον σουσάμι.Ψήνουμε τα κούκις για 9 ́-10 ́ ή μέχρι να σκουρύνουν περιμετρικά και στο κέντρο να είναι μαλακά. Ψιλοτρίβουμε τα 25 γρ. λευκής κουβερτούρας που έχουμε κρατήσει.

Βγάζουμε τα κούκις από τον φούρνο και τα πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα όσο είναι ζεστά. Τα αφήνουμε για 10 ́ στα ταψιά και τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.

ΣΧΟΛΙΑ