Κοτόπουλο μαριναρισμένο σε μπύρα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 3 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
  • 1 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 4 στήθη ή μπουτάκια κοτόπουλου καθαρισμένα, χωρίς την πέτσα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το λάδι, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το τζίντζερ, το πιπέρι και το αλάτι και ανακατέψτε.
Βήμα 2
Προσθέστε τη μπύρα και ανακατέψτε και πάλι καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε στο μπολ το κοτόπουλο και αφήστε το στη μαρινάδα από μισή ώρα έως 24 ώρες, τοποθετώντας το στο ψυγείο.
Βήμα 4
Στραγγίστε το κοτόπουλο και πετάξτε τη μαρινάδα.
Βήμα 5
Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 6
Ψήστε το κοτόπουλο για 15 περίπου λεπτά

ΣΧΟΛΙΑ