Κεφτεδάκια με πατάτες γιαχνί

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά για 4 – 5 άτομα

Για τα κεφτεδάκια

  • 100 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ.σούοας ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γιαχνί

  • 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 4 μεγάλες πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
  • 1 καρότο, σε ροδέλες
  • ½ κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 300 ml χυμό ντομάτας
  • 200 ml ζωμό κρέατος σπιτικό ή ψυγείου
  • 1 φλούδα από πορτοκάλι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Κεφτεδάκια: Σε ένα μπολ βάζουμε το ψωμί σε νερό και το αφήνουμε να μαλακώσει. Το στύβουμε καλά. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τον κιμά μαζί με το ψωμί, αλάτι και πιπέρι, τον
σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τον αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄. Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο και πλάθουμε κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους.

Γιαχνί: Σε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2΄-3΄, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα και μαγειρεύουμε για άλλο 1΄. Ρίχνουμε τη ρίγανη, το μπαχάρι, την ντομάτα, τον ζωμό, τη φλούδα του πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει βράση το φαγητό τοποθετούμε επάνω στις πατάτες τα κεφτεδάκια, κλείνουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να ανακατέψουμε.Μόλις οι πατάτες βράσουν και μελώσει το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Συνοδεύουμε αν θέλουμε με φέτα.

ΣΧΟΛΙΑ