Δροσιστικό ανθρακούχο νερό με κράνμπερις και δενδρολίβανο

Αρωματικό αφέψημα ιδανικό για τα απογεύματα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα κράνμπερις, αποψυγμένα
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
  • Ανθρακούχο νερό, για σερβίρισμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίξτε το νερό και το μέλι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφήστε να κρυώσει στην άκρη.

  • Τοποθετήστε τα κράνμπερις σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε έναν λείο πουρέ.
  • Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίξτε το σιρόπι, τον πουρέ από τα κράνμπερις και το δενδρολίβανο και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Αφήστε να κρυώσει εντελώς, σουρώστε το μείγμα και αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές γυάλινο δοχείο και φυλάξτε στο ψυγείο για έως και 2 μήνες.

Για να σερβίρετε, ανακατέψτε 1- 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα με τα κράνμπερις με 225 γρ. ανθρακούχου νερού σε ένα ποτήρι με πάγο.

ΣΧΟΛΙΑ