Γρήγορο μιλφέιγ

Ενθουσιάζει και τα παιδιά

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • Δύο πακέτα μπισκότα σφολιάτας
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 4 ποτήρια γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 2 βανίλιες
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κουτί σαντιγί σε σκόνη
  • Γάλα για την σαντιγί
  • Λίγη ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινήστε να βράζετε το γάλα με τη ζάχαρη. Παράλληλα διαλύετε σε λίγο γάλα που έχετε κρατήσει από τα τέσσερα ποτήρια το κορν φλάουερ και όταν έχει αρχίσει να βράζει το γάλα, ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουερ μαζί με τις βανίλιες.

Ανακατεύετε συνεχώς και όταν πήξει η κρέμα, απομακρύνετε και ρίχνετε το βούτυρο. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και παράλληλα στρώνετε ένα ένα τα σφολιατάκια σε ένα πυρέξ και αρχίζετε να στρώνετε το πρώτο στρώμα κρέμας.

Συνεχίζει με μια στρώση σφολιατάκια και από πάνω πάλι κρέμα.

Χτυπάτε τη σαντιγί με το γάλα και όταν είναι έτοιμη τη βάζετε ως τελευταίο στρώμα.

Τα σφολιατάκια που έχουν σπάσει τα ρίχνετε από πάνω και βάζετε και τη ζάχαρη άχνη. Το μιλφέιγ σας είναι έτοιμο!

ΣΧΟΛΙΑ