Γαλλικό σουφλέ τυριού

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-25 λεπτά

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο (αληθινό, αγελαδινό) για το άλειμμα + 25γρ. βούτυρο για την μπεσαμέλ
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 250ml γάλα φρέσκο ζεστό
  • 6 αβγά, χωριστά κρόκους από ασπράδια
  • 125γρ. γραβιέρα τριμμένη (ή οποιοδήποτε γλυκό τυρί, έμενταλ ή γκούντα)
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό
  • 1 γεμάτο κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • φρυγανιά ή παρμεζάνα για το σκεύος

Διαδικασία

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, ανακατεύετε και ρίχνετε το γάλα. Ανακατεύετε συνεχώς για 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

Την κατεβάζετε από τη φωτιά και ανακατεύετε μέσα το τυρί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό και έναν έναν τους κρόκους.

Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ενσωματώνετε με πολύ απαλές κινήσεις στο μίγμα.

Βουτυρώνετε το σκεύος και το πασπαλίζετε με τη φρυγανιά ή την παρμεζάνα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το σουφλέ και να τριπλασιαστεί σε όγκο.

ΣΧΟΛΙΑ