Αντιφλεγμονώδες ρόφημα με γάλα, κουρκουμά και τζίντζερ

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού γάλα αμυγδάλου
  • 1 κ. σ. κουρκουμά
  • 1/4 κ. γλ. τζίντζερ
  • 4 κόκκους μαύρου πιπέρι
  • 1 στικ κανέλας
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 πρέζα ολόκληρα γαρύφαλλα
  • 1 κ. γλ. αγαύη ή γλυκαντικό της επιλογής σας, προαιρετικά

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζεστάνετε το γάλα αμυγδάλου σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τον κουρκουμά, το τζίντζερ, το πιπέρι, το στικ κανέλας, το γλυκάνισο και τα γαρίφαλα και ανακατέψτε ελαφρώς.
Βήμα 3
Αφήστε το μείγμα να ζεσταθεί για 4-5 λεπτά, αλλά μην το αφήσετε να βράσει.
Βήμα 4
Σερβίρετε ζεστό ή σε μια κούπα με πάγο και προσθέστε (προαιρετικά) το γλυκαντικό της επιλογής σας.

ΣΧΟΛΙΑ