Αλμυρό κέικ με λαχανικά και φέτα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 500 γρ. φρέσκα λαχανικά ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φέτα
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 αβγό
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και χτυπήστε καλά μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε στο μούλτι τα λαχανικά, το σκόρδο και τον βασιλικό και χτυπήστε τόσο ώστε να παραμείνουν κομμάτια.
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα των λαχανικών σε εκείνο με το αλεύρι, ανακατέψτε καλά και τοποθετήστε στη φόρμα.
Βήμα 5
Ψήστε για περίπου 45- 50 λεπτά.

ΣΧΟΛΙΑ