Αβγόφετες με τσουρέκι

Σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

  • 8 φέτες τσουρέκι
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 5 κρόκους αβγών
  • φρέσκα φρούτα για το σερβίρισμα (όπως φράουλες και μάνγκο)
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα τη ζάχαρη, τους κρόκους των αβγών και τη βανίλια. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και όταν βράσουν ρίχνουμε μέσα το μείγμα των κρόκων.

Ανακατεύουμε σιγά-σιγά ώστε να μην δημιουργηθεί αφρός και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βουτάμε στο μίγμα τις φέτες από το τσουρέκι και τις τηγανίζουμε σε ελαφρώς βουτυρωμένο, καυτό τηγάνι και από τις δυο πλευρές.

Σερβίρουμε με φρούτα της επιλογής μας και λίγη ζάχαρη άχνη.

ΣΧΟΛΙΑ