Άγλυκα ψωμάκια με κρέμα λεμονιού

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Υλικά

Για τα άγλυκα ψωμάκια:

  • 350 γρ. αλεύρι φαρίνα + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 85 γρ. βούτυρο κρύο, σε κύβους
  • 3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 175 ml γάλα φρέσκο, ζεστό
  • 1 κ.γ. υγρή βανίλια
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 αυγό χτυπημένο

Για το σερβίρισμα:

  • κρέμα λεμονιού
  • τυρί κρέμα

Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220οC στον αέρα. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φαρίνα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με το χέρι. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα που θυμίζει ψίχουλα ψωμιού.

Ρίχνουμε τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο ζεστό (όχι καυτό) γάλα τη βανίλια, λίγο χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη. Ρίχνουμε τα υγρά στο μείγμα με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να γίνει μια ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ρίχνουμε λίγο επιπλέον αλεύρι στη ζύμη και τα χέρια μας και στη συνέχεια την πλάθουμε 2-3 φορές για να γίνει πιο μαλακή. Την απλώνουμε σε στρώμα πάχους 4 εκ. Χρησιμοποιούμε στρογγυλά τσέρκια 5 εκ. και το βυθίζουμε στην απλωμένη ζύμη κόβοντας στρογγυλά κομμάτια. Με ένα πινέλο περνάμε την επιφάνεια κάθε ζύμης με το χτυπημένο αυγό και τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε για 15΄ μέχρι να πάρουν τα ψωμάκια χρυσαφί χρώμα στο πάνω μέρος.

Αφήνουμε τα ψωμάκια να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση και τα σερβίρουμε με τυρί κρέμα και κρέμα λεμονιού.

ΣΧΟΛΙΑ