Φωτιά και Λαύρα οι αντικειμενικές αξίες στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα – Δείτε τιμές

Κοινοποίηση στο Facebook
Κάντε Tweet στο Twitter

Τσουνάμι αλλαγών τόσο στις τιμές των αντικειμενικών αξιών σε όλη την Αχαΐα όσο και ως προς την ένταξη νέων περιοχών σε αυτές, έφεραν οι ανακοινώσεις του υπουργού οικονομικών κ. Σταϊκούρα σχετικά με τα νέα δεδομένα που θα ισχύσουν στον καθορισμό τιμής αντικειμενικής αξίας των ακινήτων ανά τετραγωνικό, ανάλογα με τη ζώνη στην οποία υπάγονται.

Συνολικά στην Αχαΐα στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών μπήκαν περισσότεροι από 200 οικισμοί τόσο σε παραλιακές όσο και ορεινές περιοχές ενώ σημειώθηκαν μεγάλες αυξήσεις σε περιοχές οι οποίες χαρακτηρίζονται τουριστικές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι τιμές σε περιοχές του νόμου οι οποίες είχαν παραμείνει εκτός αντικειμενικών τιμών επί δεκαετίας όπως όλη η παραλιακή σχεδόν ζώνη της Αχαΐας και ορεινοί τουριστικοί προορισμοί. Αυξημένες είναι οι αντικειμενικές αξίες τόσο στο κέντρο της Πάτρας όσο και τα ιστορικά και εμπορικά κέντρα του Αιγίου και της Κάτω Αχαΐας .

Οι περιοχές οι οποίες εντάσσονται στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών στο δήμο Πατρέων είναι: Ο Ψαθόπυργος – Κυανή Ακτή με 1.100 ευρώ το τετραγωνικό, Άγιος Βασίλειος με 900 ευρώ το τετραγωνικό, το Ακταίο με 1.100 ευρώ το τετραγωνικό, το ρίον με 1.250 ευρώ το τετραγωνικό ,τα αργυρά με 700 ευρώ, το πλατάνι με 1.000 ευρώ, το Άνω Καστρίτσι με 700 ευρώ, το κάτω Καστρίτσι με αντικειμενική αξία ανά τετραγωνικό 800 ευρώ, τα αραχωβίτικα με 100 ευρώ, η παραλία με 850 ευρώ το τετραγωνικό, η Καλλιθέα με 1.000 ευρώ το τετραγωνικό, η Κρήνη με 850, η Οβρυά με 950, Δεμένικα σαραβαλίου και Μιντιλόγλι με 800 ευρώ το τετραγωνικό, ελεκιστρα 950 ευρώ το τετραγωνικό, με 850 ευρώ ο Χάραδρος με 800 ευρώ.

Ο αστικός ιστός της Πάτρας έχει χωριστεί σε 31 ζώνες με τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 650 ευρώ και 1.700 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.

Οι νέες αντικειμενικές αξίες φέρνουν ανατροπές και σε περιοχές του αστικού κέντρου της Πάτρας αλλά και στο συντελεστή εμπορικότητας .

Υψηλά Αλώνια, Ηρώων Πολυτεχνείου είναι στα ύψη, ενώ τις πιο χαμηλές τιμές καταγράφονται στην Αγία Τριάδα. Ο συντελεστής εμπορικότητας είναι μεγάλος στην Αγίου Νικολάου, στην Κορίνθου, τη Μαιζώνος και την Αγίου Ανδρέου

ΣΧΟΛΙΑ