Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Πλένουμε το μπούτι, το σκουπίζουμε καλά και το τρίβουμε παντού με αλατοπίπερο. Το τοποθετούμε στο κέντρο ενός μεγάλου ταψιού και γύρω του βάζουμε τις πατάτες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το πετιμέζι, τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Με τη μύτη ενός μαχαιριού κάνουμε αρκετές βαθιές τομές σε διάφορα σημεία του κρέατος και μοιράζουμε εκεί τη μισή ποσότητα από το μείγμα με ένα κουταλάκι. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κρέας με λίγο από το υπόλοιπο μείγμα, ενώ όσο περισσέψει το ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
Βάζουμε τα κλωναράκια του δεντρολίβανου σε διάφορα σημεία μέσα στο ταψί, ανάμεσα στις πατάτες και κάτω από το μπούτι.
Ρίχνουμε 600 ml νερό στο ταψί και καλύπτουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το φαγητό για περίπου 1½ ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε προσεκτικά μια-δυο φορές τις πατάτες με μια ξύλινη κουτάλα, για να μην κολλήσουν και για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30 ́-40 ́, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν το κρέας και οι πατάτες.
Η ακτοπλοΐα δίνει τον δικό της αγώνα εν μέσω πανδημίας για να παραμείνει στον αφρό.…
Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε ο όριο των 400.000 θανάτων ασθενών με την COVID-19, καθώς το υπουργείο…
H Στεφανία Λυμπερακάκη λίγο πριν την εμφάνισή της στη σκηνή της Eurovision ανακοίνωσε ότι χώρισε.…
Ένα περιστατικό βεβήλωσης της ελληνικής σημαίας, ανήμερα του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου, βλέπει…
Από το σύνολο των 2.155 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 11 είναι εισαγόμενα…
Ο Ρόναλντ Κούμαν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 66ο λεπτό από τον διαιτητή Φουέρτες για…