Σαββάτο 27 Αυγούστου, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ»

Δυτική Ελλάδα: Τα βιογραφικά τους και η διαδρομή τους στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες με τον Α. Κατσιφάρα
[18:33,07/04/2014]

Κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίασης του συνδυασμού του Απόστολου Κατσιφάρα «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» παρουσιάστηκαν και οι τρεις υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες Γρηγόρης Αλεξόπουλος (υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας), Χριστίνα Σταρακά (υπ. Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας) και Γιώργος Γεωργιόπουλος (υπ. Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας).

Τα βιογραφικά τους σημειώματα είναι τα εξής:

 

Απόστολος Κατσιφάρας

υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας

Ο Απόστολος Κατσιφάρας γεννήθηκε το 1959 στο Καλέντζι Αχαΐας.

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Ερυμάνθειας Αχαΐας και πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών. Είναι υπάλληλος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (E.O.T.) από το 1982.

Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος στην Αχαΐα στις πρώτες εκλογές για το Δεύτερο Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης το 1994, ενώ επανεκλέχθηκε το 1998 και το 2002. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας Διετέλεσε Αντινομάρχης Οικονομικής Ανάπτυξης (1997-2000) και Αναπληρωτής Νομάρχης (2003-2004).

Στις Εθνικές εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009, ο κ. Κατσιφάρας εκλέχθηκε Βουλευτής Αχαΐας με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ορκίστηκε Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αρμόδιος για τα θέματα σωφρονιστικής πολιτικής και ισότητας των δύο φύλων στη νέα κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. μετά την εκλογική νίκη της 4ης Οκτωβρίου 2009, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2010 προκειμένου να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Αφού κέρδισε τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι ο πρώτος εκλεγμένος Περιφερειάρχης της νεοσύστατης αιρετής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για θητεία 3,5 ετών.

Από το 2011, ως Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Κατσιφάρας είναι:

•             A’ Αντιπρόεδρος στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.).

•             Πλήρες μέλος της Επιτροπής των Περιφερειών (ΕτΠ), τη συνέλευση των περιφερειακών και τοπικών αντιπροσώπων της Ε.Ε.

•             Μέλος της Επιτροπής της ΕτΠ για τον τομέα πολιτικής «Εκπαίδευση, νεολαία, πολιτισμός και έρευνα (EDUC)».

•             Μέλος της Επιτροπής της ΕτΠ για τον τομέα πολιτικής «Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια (ENVE)» [Ιανουάριος 2011 – Νοέμβριος 2013]

•             Μέλος της Επιτροπής της ΕτΠ για τον τομέα πολιτικής «Εδαφική Συνοχή (COTER)» [Δεκέμβριος 2013 – Σήμερα]

•             Αντιπρόεδρος της Διαπεριφερειακής Ομάδας της ΕτΠ για τη «Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου»

•             Αντιπρόεδρος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της Σοσιαλιστικής Ομάδας (PES Group) της ΕτΠ.

•             Μέλος της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών της Ευρώπης (CPMR).

•             Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CPMR.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

 

Γρηγόρης Αλεξόπουλος

υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1967. Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Πάτρας το 1984 και εισήχθη με υποτροφία στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εργάστηκε σαν ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός από το 1990 έως και το 1993, ενώ το 1994 προσελήφθηκε στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Νομού Αχαΐας.

Εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Αχαΐας το 1996 και μέλος της Αντιπροσωπείας  του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας.

Εκλέχθηκε Δήμαρχος Ωλενίας το 1998 και Γραμματέας της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αχαΐας. Επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Ωλενίας το 2002 και Αντιπρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αχαΐας. Το 2004 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων & Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) Νομού Αχαΐας. Το 2006 επανεκλέχθηκε Δήμαρχος Ωλενίας και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Αχαΐας. Το 2008 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων 2ης Ενότητας του Νομού Αχαΐας.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του Νοεμβρίου 2010 εκλέχθηκε Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας και ορίστηκε Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας.

Έχει διατελέσει: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού «Πάτρα – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2006», Αντιπρόεδρος της «Αναπτυξιακή Αχαΐας Α.Ε.», μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Είναι μέλος του Δ.Σ. της «Αυτοκινητοδρόμιο Α.Ε.» και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας και  μέλος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας

Ομιλεί και γράφει Αγγλικά. Έχει άριστη γνώση χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

 

Χριστίνα Σταρακά

Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Η Χριστίνα Σταρακά γεννήθηκε στο Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας και είναι κόρη του έμπορου-ποτοποιού, Δημητρίου Σταρακά  και της Αρετής Σταρακά, το γένος Σαμψών.

Σπούδασε στο Βρετανικό Συμβούλιο Αθηνών, στο τμήμα Αγγλικής φιλολογίας. Στην πορεία συνέχισε τις σπουδές της στον Οικονομικό κλάδο και είναι κάτοχος πτυχίου του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς και  κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Διοίκηση  Επιχειρήσεων (Μ.Β.Α) του Agricultural University of Plovdiv.

Εργάζεται στον τραπεζικό χώρο από το 1995, έπειτα από την επιτυχία της στην Α.Τ.Ε. μέσω γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Μέχρι το 2009 κατείχε υπεύθυνες θέσεις ως Προϊστάμενη Χορηγήσεων στο Κατάστημα Α.Τ.Ε. Κατοχής Μεσολογγίου και ως Υπεύθυνη Τομέα Ανάπτυξης στο Κατάστημα Α.Τ.Ε Μεσολογγίου. Στα μέσα του 2009, αποδέχθηκε επαγγελματική πρόταση από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την Διευθυντική Θέση του Καταστήματος Μεσολογγίου, όπου και εργάστηκε έως τον Ιούνιο του 2013,ενώ στη συνέχεια μετατέθηκε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αγρινίου, κατέχοντας την Διευθυντική Θέση έως σήμερα.

Η ενασχόληση της με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά της χρόνια, ως μέλος της Π.Α.Μ.Κ Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Έκτοτε διετέλεσε ως εκλεγμένο μέλος σε πολλές θέσεις στα κομματικά όργανα. Επίσης είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Η πορεία της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε το 2002, ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο  Αγρινίου .Το 2010 εκλέχθηκε ως Περιφερειακή Σύμβουλος με τον συνδυασμό του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολου  Κατσιφάρα. Από την αρχή της θητείας της ορίστηκε Αντιπρόεδρος Οικονομικής  Επιτροπής της Π.Δ.Ε ,καθώς και  μέλος του Δ.Σ της Ολυμπιακής Αναπτυξιακής Εταιρείας της Π.Δ.Ε, θέσεις που υπηρετεί έως και  σήμερα.

Έχει δυο παιδιά, την Θάλεια-  φοιτήτρια Πολιτικού Τμήματος Νομικής Αθηνών- και τον Παναγιώτη- φοιτητή του  Τ.Ε.Ι. Λογιστικής Καβάλας.

 

Γιώργος Γεωργιόπουλος

υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας

Ο Γιώργος Γεωργιόπουλος γεννήθηκε στη Μουριά Ηλείας το 1955.

Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από το 1982, άσκησε ελεύθερο επάγγελμα, ενώ παράλληλα εργαζόταν ως Νομικός Σύμβουλος στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδας.

Στο διάστημα 2001-2004 διετέλεσε Πρόεδρος Κανονισμών της ΕΠΑΕ.

Στο διάστημα 2000 - 2003 υπήρξε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Διαθέτει σημαντική εμπειρία στη δημόσια διοίκηση, έχοντας θητεύσει ως Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Εργασίας και του Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διευθυντής του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Ήταν υποψήφιος το 2010 στις εκλογές για την πρώτη αιρετή Περιφέρεια, στην Π.Ε. Ηλείας, οπότε και εκλέχθηκε Περιφερειακός Σύμβουλος.

Διετέλεσε Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Κοινωνικής Αλληλεγγύης την πρώτη διετία λειτουργίας του θεσμού και Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.

Υπήρξε ο Εισηγητής για τη μελέτη εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το οποίο στην συνέχεια έγινε νόμος του κράτους.

Είναι παντρεμένος και πατέρας μίας κόρης