Τετάρτη 24 Αυγούστου, 2016

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΑΧΑΙΑΣ

ΠΑΤΡΑ: «ΚΛΕΙΝΟΥΝ» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ NYXTA OI 153 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΙΔΙΩΤΩΝ
[07:50,20/09/2013]

Πισώπλατο χτύπημα στο πανεπιστήμιο Πατρών αργά χθες το βράδυ που συνεπάγεται και κτύπημα για όλη την Πάτρα κα την ευρύτερη περιοχή καθώς η κυβέρνηση με "όχημα"  την διαθεσιμότητα απομακρύνει από το ίδρυμα 153 εργαζόμενους με αποτέλεσμα κομβικά τμήματα και λειτουργίες του να οδηγούνται σε λουκέτο.

Πρόκειται για απόφαση η οποία ουσιαστικά οδηγεί σε κατάρρευση στο τρίτο πανεπιστημιακό – πρώτο σε επίπεδο ορισμένων σχολών – ίδρυμα της χώρας  και βυθίζει  σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση την περιοχή .

 Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να προκαλέσει δυναμικές αντιδράσεις οι οποίες αναμένεται να φτάσουν έως και το κλείσιμο επ αόριστο του ιδρύματος εκ μέρους εργαζομένων καθηγητών αλλά ακόμα και της Συγκλήτου.

Από ποια Πανεπιστήμια και πόσοι υπάλληλοι τίθενται σε διαθεσιμότητα

Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του esos συνολικά βγαίνουν σε διαθεσιμότητα 1.655 υπάλληλοι από 8 Πανεπιστήμια.  Από τα ΤΕΙ δεν τίθεται κανένας διοικητικός υπάλληλος σε διαθεσιμότητα,  διότι κρίθηκε ότι παρουσιάζουν ελλείψεις σε προσωπικό.

Ειδικότερα τίθεται σε διαθεσιμότητα υπάλληλοι από όλες τις κατηγορίες ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ, μόνιμοι και ΙΔΑΧ. Κατά Πανεπιστήμιο σε διαθεσιμότητα τίθενται:

1.ΕΚΠΑ 600 διοικητικοί υπάλληλοι

2.ΕΜΠ 438

3.ΑΠΘ 240

4.Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 35

5.Πανεπιστήμιο Πατρών  153

6.Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 40

7.Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων 53

8.Πανεπιστήμιο Κρήτης 96

Σήμερα Παρασκευή θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.