Σαββάτο 27 Αυγούστου, 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ "ΓΑΛΑΖΙΟΙ" ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ

Στη δημοσιότητα τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας - Ποιοι είναι επίσημα υποψήφιοι σε Αχαϊα-Ηλεία Αιτωλοακαρνανία

Διαβάστε αναλυτικά όλες τις λίστες
[19:48,17/04/2012]

πρώτη ανάρτηση 19.48', 17/04/12, Νεότερη ανάρτηση 06.42', 18/04/12

Τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ανακοινώθηκαν και είχαν πολλές εκπλήξεις, αλλά και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς θα είναι υποψήφιος στις περιφέρειες Μεσσηνίας και Μαγνησίας. 

Μία προσωπική επιλογή του προέδρου της ΝΔ φαίνεται να είναι και η επιστροφή του Γιώργου Συμπιλίδη στο κόμμα μιας και θα είναι υποψήφιος στο Κιλκίς. Ο κ. Συμπιλίδης είναι στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και δίπλα του από τα "πέτρινα" χρόνια όπου ο κ. Σαμαράς βρισκόταν εκτός πολιτικής σκηνής. Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Συμπιλίδη όταν διαλαλούσε ότι θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία δέχθηκε παραινέσεις να κρατάει σιγή ιχθύος και να μην ανακοινώνει τίποτα προκειμένου να μην προκληθεί μεγάλος θόρυβος στο εσωτερικό του κόμματος. Ωστόσο, ο θόρυβος σήμερα ξεκίνησε με την επίσημη ανακοίνωση των ψηφοδελτίων. 

Μεγάλη γκρίνια ξέσπασε και για τη συμμετοχή τριών πολιτικών των οποίων το όνομα είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, με πρώην βουλευτές που αθωώθηκαν για αυτή την υπόθεση να μιλούν για διάκριση μιας και εκείνοι δεν συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια. 

Στα ψηφοδέλτια περιλαμβάνονται όλοι οι διαγραμμένοι που δήλωσαν «μεταμέλεια» εκτός από την Ελίζα Βόζενμπεργκ και για την απουσία της οποίας μάλιστα στο εσωτερικό του κόμματος υπήρξε δυσφορία μιας και η ίδια είχε δηλώσει πολλάκις ότι συστρατεύεται με τον Αντώνη Σαμαρά. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στην Α΄Θεσσαλονίκης, όπως αναμενόταν. 

Στην Βοιωτία κατεβαίνει η μεταγραφείσα από το ΠΑΣΟΚ Άρια Αγάτσα. Η Όλγα Κεφαλογιάννη μετακομίζει από την περιφέρεια Ρεθύμνου στην Α΄ Αθήνας ενώ στο Ρέθυμνο κατεβαίνει ένα άλλο μέλος της οικογένειας ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Ο Θανάσης Γιαννόπουλος επίσης μετακομίζει από την Φθιώτιδα στην Β΄Αθηνών. Στην Α΄ Πειραιά κατεβαίνει ο πρώην γραμματέας του κ. Σαμαρά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ενώ στην Β΄ Πειραιά κατεβαίνει ο συνεργάτης του Φαήλος Κρανιδιώτης. Στην ίδια περιφέρεια κατεβαίνει υποψήφιος ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Τάσος Μητρόπουλος ενώ στην Β΄Αθήνας θα είναι υποψήφιος ο Αντώνης Αντωνιάδης. Στην Β΄Αθηνών θα είναι υποψήφιος ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.

Οι πολιτικές οικογένειες έχουν ξανά την εκπροσώπησή τους με νέα πρόσωπα, στην Κορινθία κατεβαίνει ο υιός του υπουργού Εξωτερικών Χρήστος Δήμας, στην Καρδίτσα ο Νίκος Αναγνωστόπουλος και ο Παύλος Σιούφας, στην Α΄Αθηνών ο Διονύσης Παπαδόγγoνας.

Στην Κεφαλονιά υπήρξε εμπλοκή καθώς οι κ.κ. Λουκέρη, Αλιβιζάτος και Κουρής είχαν βάλλει βέτο να μην είναι συνυποψήφιος ο κ. Παπαδάτος. Τελικά ο κ. Παπαδάτος συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο Κεφαληνίας από το οποίο όμως απουσιάζουν οι τρεις που είχαν εκφράσει την διαμαρτυρία.

Στην δήλωσή του ο εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρει ότι «Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι. Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες. Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν".

Στις Σέρρες κατεβαίνει η Φωτεινή Αραμπατζή πρώην σύζυγος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η ΝΔ σε οκτώ νομούς (Κορινθίας, Δράμας, Σερρών, Ημαθίας, Πέλλας, Καρδίτσας, Κεφαλονιάς και Λακωνίας) οι κατατεθείσες υποψηφιότητες υπερκάλυψαν τρεις φορές τις θέσεις. Η ανανέωση αγγίζει το 60%, αντιπροσωπεύονται όλες οι κοινωνικές τάξεις ακόμη και οι άνεργοι, ενώ στην Λακωνία υπήρξε μεγαλύτερη προσφορά γυναικώνΗ δήλωση του Γ. Μιχελάκη 

«Σήμερα, παρουσιάζουμε τα πλήρη ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε πολύ μεγάλη προσφορά υποψηφιοτήτων σε όλη την Ελλάδα. 
Δεν ήταν δυνατό, φυσικά, να μπουν όλοι. Υπάρχουν 412 υποψήφιοι σε 56 εκλογικές περιφέρειες. Η Ανανέωση είναι εμφανής: οι μισοί περίπου είναι νέα πρόσωπα. Ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στους προερχόμενους από τη νεολαία, αλλά και σε νέους επιστήμονες. Δώσαμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους. Και δίνουμε μεγάλη επιλογή στους ψηφοφόρους να διαλέξουν. Γιατί την ανανέωση, τελικά, εκείνοι θα την κάνουν. Ευχαριστούμε όλους αυτούς που προσφέρθηκαν να στρατευθούν στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας. Καλή τύχη στους υποψήφιους βουλευτές. Και αυτοί που δεν μπήκαν τελικά, θα είναι κι αυτοί στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Που δεν τελειώνει στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Τότε μόλις ξεκινά».

ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ

1 ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΑΥΑΡΧΟΣ ε.α., Πρώην ΑΓΕΝ

2 ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

3 ΜΠΕΚΙΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

4 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

5 ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟΣ ΕΛ.ΑΣ. ε.α.

6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΣ

7 ΠΑΝΙΤΣΑ ΕΛΕΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

8 ΠΑΠΑ∆ΗΜΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

9 ΝΤΖΕΛΒΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

10 ΡΑΓΙΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

11 ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΜΒ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

12 ΤΣΙΓΚΡΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

 

ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ

1 Α∆ΡΑΚΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ

2 ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ∆ΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟ∆ΩΡΑ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

3 ΒΛΑΓΚΟΥΛΗΣ ΘΕΟ∆ΩΡΟΣ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

4 ΚΟΛΑΪΤΗ ΣΟΦΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ

5 ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝ∆ΡΕΑΣ ∆ΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

6 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

7 ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

8 ΧΙΟΝΗΣ ∆ΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

1 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ∆ΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ε.α.

2 ∆ΡΟΣΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

3 ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

4 ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

5 ΚΟΤΡΟΛΟΥ-ΜΑΝΤΖΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΟΣ

6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ ∆ΙΚΗΓΟΡΟΣ

7 ΜΠΟΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΟΑΕ∆

8 ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛ/ΓΟΣ ΜΗΧ/ΚΟΣ

9 ΣΑΛΜΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΙΑΤΡΟΣ

10 ΣΕΡΕΠΙΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ∆ΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

11 ΦΩΚΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ-ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ


Διαβάστε αναλυτικά τα ονόματα